page-title-area

34 811 04 Szakács

(E-001002/2015/A006)

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

A képzés időtartama:

8 hónap (heti 2 képzési nappal)

A képzés díja

300.000 Ft + a komplex szakmai vizsga díja

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani
  • az ételekhez a nyersanyagok fajtáját, mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • rendelést összeállítani, árut rendelni, átvenni
  • előkészíteni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen tartani, tálalni, díszíteni
  • különleges ételkészítési technikákat alkalmazni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • nagykonyhai berendezéseket üzemeltetni
  • technológiai műveletek idegen nyelvű leírásait megérteni, felhasználni

A képzés moduljai:

  • 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem
  • 10045-12 Gazdálkodás
  • 10046-12 Szakmai idegen nyelv
  • 10048-12 Ételkészítés alapjai
  • 10049-12 Konyhai kisegítés
  • 10075-12 Ételkészítés
  • 11497-12 Foglalkoztatás I. (német nyelv)
  • 11499-12 Foglalkoztatás II. (munkajogi ismeretek)
  • 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

A képzés megkezdésének feltételei:

  • alapfokú iskolai végzettség
  • egészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság